1e twee daagjes
Door: jolijnvangaalen
Blijf op de hoogte en volg Jolijn en Edwin
11 Maart 2011 | Zuid-Afrika, Viljoenskroon
We zijn al ongeveer anderhalve dag in Viljoenskroon, woensdag middag gingen we met z’n allen naar schiphol en daar werden we uitgezwaaid, dat was wel even een moeilijk moment. Toen door de douane en ze moesten mij hebben. Ik moest mijn schoenen uitdoen en mijn vest ook toen ging het poortje weer af en werd ik gefouilleerd. Ze vonden natuurlijk niks en toen mocht ik doorlopen. We liepen naar de gate en aten nog even snel een broodje op en toen was het wachten. Om 18.00 uur konden we inchecken en mochten we het vliegtuig in, onze laptop moesten we wel apart invoeren. Binnen een uurtje waren we op Frankfurt, dat was een enorm vliegveld. Daar liepen we naar de gate en daar hebben we 2 uurtjes gewacht en toen kwam er een mega vliegtuig (de airbus A380, het grootste vliegtuig ter wereld). Daar heb ik natuurlijk wat foto’s van gemaakt. Om 22.00 mochten we inchecken en dat was wel een lange zit. We kregen eerst een snack, toen nog warm eten en daarna gingen de lichten uit zodat we konden slapen. We zaten op de middelste rij (in het midden van 4 stoelen) maar langs ons zat niemand dus we hadden ieder 2 kussentjes en 2 dekentjes. Lekker geslapen en toen ging het licht aan en kwam het ontbijt. Om ongeveer kwart over 10 lokale tijd waren we geland. Op weg naar de douane moesten ze onze papieren zien en ze wilden weten wat we hier kwamen doen. Daarna kregen we een stempel in ons paspoort en gingen we naar carrousel 2 waar onze koffers lagen. Bij de aankomst hal gingen we op zoek naar Abri met een bordje “hospice viljoenskroon”. Na 2 rondjes lopen was hij er, nog even gouw wat Afrikaans geld op het vliegveld gepint en toen naar de auto. Het was een erg lange reis met de auto, we moesten 2 keer stoppen om wat spulletjes op te halen voor de hospice en toen zijn we nog 1 keer gestopt om wat te eten bij “wimpie’s” dat is een soort veredelde mac waar ze de bestelling aan tafel op komen nemen. Hierna was het nog 60 “kilo” rijden naar viljoenskroon. Er waren wel wat dingen opgevallen onderweg, de mensen rijden erg hard en er staan bijna geen strepen op de weg, wel grappig. Het laatste stukje naar Viljoenskroon was erg hobbelig en er waren veel riviertjes langs de weg waarvan je zou zeggen dat er krokodillen in zouden zitten maar na navraag bleek dit niet zo te zijn. Om half 4 waren we gister aangekomen bij de bed&breakfast. We hebben samen 1 kamer met 2 bedden en een badkamertje. De koffers liggen nog overal want er is weinig ruimte. Gisteren kregen we leuk nieuws te horen; we kunnen maandag met een safarireis(voor een week) mee met Lynnete (iemand van de hospice) en 4 andere Hollandse meiden die ook in de bed&breakfast zitten. Gisteravond gingen we vroeg naar bed want we waren erg moe. Vanochtend zijn we om 9 uur opgehaald door Marthie (van de bed&breakfast) en hebben we een telefoonkaartje gekocht. Daarna heeft ze ons naar de hospice gebracht. Dit was erg leuk, we hebben een stuk of 30 kindjes in bad gedaan, 3 kindjes per keer. Ze mogen maar een paar minuutjes, gauw haren wassen en afspoelen en dan eruit, nog even insmeren met zwitsal en dan kleertjes aan. De kinderen genoten hiervan, dit was erg leuk! Tussen de middag gingen de kindjes van half 1 tot ongeveer half 3 slapen dus in die tijd gingen we terug naar de bed&breakfast om te eten. Om kwart over 2 liepen we terug. We hebben nog een leuke middag gehad. Om half 4 werden de kindjes weer opgehaald en toen gingen wij ook weer terug naar de b&b. We hebben om 18.00 gegeten met z’n 6en en zijn toen naar Lynettes huis gelopen omdat wij op de b&b helaas nog geen internet hebben (dit duurt waarschijnlijk nog 2 weken). Het is heer heel gezellig en Lynette is erg lief. Ze hebben maiskolven voor ons gebakken en drinken gehaald.
Ik ga nu afsluiten want morgen gaan we om 8 uur naar de golf dus dat is ook weer leuk.
De komende tijd zal ik nog niet vaak op internet kunnen dus het duurt even voordat ik nieuwe verhalen schrijf.
Heel veel lieve groetjes, Jolijn.
11 Maart 2011 - 20:18
Susan Van Beem:
He meis,
Nou heb ik je met carnaval bij de Bouman nog niet gesproken en heel veel plezier kunnen wensen...
Zo te zien ben je inmiddels goed aangekomen en heb je je eerste reisverhaal al geschreven. Kei leuk joh!
T kan niet missen, of jullie gaan een fantastische tijd beleven!
Ik wens je heel veel plezier, succes en leerervaringen. Geniet van deze tijd en ik hou je site in de gaten!
Liefs x Suus
11 Maart 2011 - 20:31
Twan:
Hee Jolijn,
Zo te zien ga je ook al zuid-afrikaans praten, want wij vragen onszelf wel af wat je met 'de golf' bedoeld. Aangezien de moltrein de metro is denk ik dat de golf een golfbaan is ofzo...:P
Veel plezier, geniet van je safari en tot hoorns!;) -
11 Maart 2011 - 21:38
Dicky:
Wat ben je toch een bofkont. 4 dagen in Zuid-Afrika en dan al op safari.
Have fun en geniet en maak foto's.
kus mama -
11 Maart 2011 - 22:53
Ton Van Kampen:
Nou ben ik natuurlijk nieuwsgierig of je bij Wimpies een Big Wim kunt bestellen? Leuk verslag Jolijn, ik kijk al uit naar de volgende episode! -
11 Maart 2011 - 23:01
Annemiek:
Leuk verslag Jolijntje! ik vind het echt kei leuk voor jullie. Geniet ervan en laat ons meegenieten met je mooie verhaaltjes.
Heel veel succes.
X Anneniek -
12 Maart 2011 - 11:47
Karlijn:
hee popjee!
ik vin het geweldig om je avonturen te lezen en blijf het zeker volgen!! heel veel plezier en succes!
liefs xxx -
12 Maart 2011 - 18:35
Marco, Angela & Jorn:
Hey hallo,
Jammer dat we je met de optocht in Lauwe niet meer hebben gezien,maar:
We willen je een super-leerzame & leuke tijd wensen in Afrika.!!!!!
En vooral GENIETEN!!!
Dat gaat vast wel lukken!!!!!
We blijven zeker je reisverhalen volgen.
Groetjes van de Tiemkes -
13 Maart 2011 - 08:18
Samantah En Wesley:
ohh egt leuk jolijn!!
fijn om te lezen dat je het na je zin hebt!
heel veel plezier nog xxxx -
13 Maart 2011 - 10:31
Dien:
Hey Jolijn, kei fijn dat je het al zo naar je zin hebt. Xxx Dien -
14 Maart 2011 - 17:25
Linda:
leuk om je zo enthousiast te zien schrijve..
die 3 maanden gaan als ik het zo hoor zeer snel voorbij raken :P
Ciao en liefs -
14 Maart 2011 - 18:22
Gerla Van Vugt:
Jolijn en Maartje, leuk om te lezen hoe jullie eerste ervaringen zijn. Ik heb vorige week even met jullie ouders contact gehad en gehoord dat de reis goed was gegaan.
Geniet van de safari en ik lees binnenkort wel weer!
Gerla -
14 Maart 2011 - 20:01
Lenie Vermaes:
Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn. Zo zal jullie verblijf wel lukken.
genietze.
groetjes van ons. -
15 Maart 2011 - 09:30
Helma Hendriks:
Hallo Jolijn,
Goed dat je het naar je zin hebt.
Een heel andere wereld lijkt me maar zeker lerzaam.
Geniet ervan en wij lezen met veel belangstelling je verslag.
We zijn benieuwd hoe de mensen daar leven.
Het weer is er prima zien wij.
Tot horens!
Groeten fam. Hendriks Winssen -
15 Maart 2011 - 20:00
Mieke Van Toorn:
Beste Jolijn,
Ik heb begrepen van je ma dat je ons kaartje hebt ontvangen. Een leuke tijd daar,en we blijven je natuurlijk volgen.Zondag in de efteling was ook leuk,en je Familie ook nog ontmoet. Een fijne tijd daar.groetjes van ons. -
16 Maart 2011 - 13:21
Erik Van De Wouw:
Hoi Jolijn,
Ik ben blij dat jullie goed zijn aangekomen. Ik wens je heel veel succes en plezier.
Natuurlijk ga ik je avonturen volgen.
Alle goeds en groeten! -
16 Maart 2011 - 18:11
Annemarie:
Hee Jolijn
Leuk om te lezen dat de eerste dagen al goed zijn gegaan!
Geniet ervan en ik ben benieuwd naar je ervaring daar.
Groetjes Annemarie -
17 Maart 2011 - 12:43
Karin Van Gent:
Super om je verslagjes te lezen!!!
Ik hoorde van jullie mam dat je, op safari, aardig wat wild hebt gezien. Bijzonder hoor!
Geniet maar mega veel.
Liefs van ons vieren vanuit het zeer bewolkte Dreumel. -
17 Maart 2011 - 16:19
Willy:
Hoi Jolijn,
We zijn reuze benieuwd wat je deze week allemaal beleefd en gezien hebt!
Groetjes uit het verre Ewijk -
17 Maart 2011 - 19:44
Niek :
Ha die Jolijn,
Leuk om je eerste bericht te lezen. En natuurlijk ............ wat lastig (Schiphol), vermoeiend ( de trip) en opwindend (jullie verblijf in Viljoenskroen). Een prima tijd gewenst!!!!!!!